Farkas Dalma

gyógytornász-fizioterapeuta

Diplomámat 2017 nyarán szereztem a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karán. Az egészségügy sosem állt távol tőlem, mondhatni benne nőttem fel, köszönhetően édesanyámnak, aki dietetikusként dolgozik, mamám ápolónői sztoriainak és nővéremnek, aki ma már orvos. Maga a mozgás kiskorom óta átszövi a mindennapjaimat, kipróbáltam szinte mindent a klasszikus balett-től kezdve az úszáson át a kosárlabdázásig. Ma már ugyan nehezebb a munka mellett időt fordítani magamra és a rendszeres testmozgásra, de az elmúlt négy év ráébresztett arra, hogy a saját pszichés és fizikai egészségem megőrzéséhez mindez elengedhetetlen.

2017 szeptembere óta a Csongrád-Csanád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely- Makó Hódmezővásárhelyi Tagintézményében dolgozok, ezalatt közel másfél évig a Kakasszéki Gyógyintézmény reumatológiai osztályán találkozhattak velem a páciensek. Az elmúlt évek alatt számos fekvőbeteg és aktív osztályon is sikerült gyakorlatot szereznem. Egyéni, illetve kiscsoportos foglalkozásaim során jellemzően tartáshibákból származó fájdalmakkal, ízületet érintő problémákkal találkoztam, emellett különböző mozgásszervi műtétek, illetve sérülések utáni rehabilitációban vettem ki a részem. A gyógytornász szakma egy nagyon gyorsan fejlődő, komplex ágazat lett napjainkban, így elengedhetetlen saját magunk folyamatos továbbképzése annak érdekében, hogy a pácienseknek mindig naprakészen, a lehető legtöbb tudásunkkal holisztikusan tudjunk megoldást találni a problémáira.  Főiskolai tanulmányaim alatt először a kineziológiai tapaszok jótékony hatásaival ismerkedtem meg, majd diplomamunkám elkészítéséhez a TRX sportrehabilitációs lehetőségeiről tanultam. Gyakorló gyógytornászként elsajátítottam a McKenzie torna alapjait, majd a Flossing terápia mozgásszervi panaszok és sportsérülések utáni rehabilitációs alkalmazásait. Saját egészségünk megőrzése egy összetett feladat, a testünk mozgatása mellett figyelnünk kell arra is, hogy milyen tápanyagokat juttatunk szervezetünkbe, így 2018-ban részt vettem egy táplálkozási tanácsadói kurzuson. Szerencsére a képzések palettája egyre színesebb, minél nagyobb lehetőséget adva a további szakmai fejlődésre.

Farkas Dalma

Miben segíthetek Neked gyógytornászként?

R

Tartáshibákból eredő fájdalmaknál

R

Preoperatív (műtét előtti) felkészítésben

R

Műtétek utáni rehabilitációban (pl. gerincműtét, csípő- és térdprotézis)

R

vagy ha csak mozogni szeretnél elkezdeni, de nem tudod, hogyan vágj neki

R

Ízületi problémák kezelésében

R

Sérülések utáni rehabilitációban

R

Gerinctorna és egyéb mozgásterápia

Munkám során célom, hogy megismertessem a páciensekkel a mozgás és a prevenció fontosságát, felmerülő panaszaikra gyors és hatékony, mindennapjaikba könnyen beilleszthető megoldást találjak. És sose felejtsük, az egészségünk megőrzése könnyebb, mint a betegségek kezelése.

R

Kinesio tape

R

McKenzie tanfolyam

R

SMR hengerezés

R

TRX a sportrehabilitációban

R

Flossing terápia

Árjegyzék

Állapotfelmérés

Első alkalommal részletesen átbeszéljük a panaszokat, átnézem a korábbi leleteket (ha vannak), ezt követően gyógytornász szempontok alapján megvizsgállak

7.000 .- Ft

Egyéni torna

Egyéni torna

Egyénre szabott mozgásterápia

6.500.- Ft/50 perc

4.500.- Ft/25 perc

Csoportos gerinctorna

Kisebb csoportban tartott gerinctorna

2.000.- Ft/45 perc

Kineziotape felhelyezés

2.000.- Ft

Bérletek

Csoportos tornabérlet (5 alkalom)

8.500.- Ft

Egyéni tornabérlet (5 alkalom)

29.000.- Ft (45 perces)

Egyéni tornabérlet (5 alkalom)

19.000.- Ft (25 perces)

Kapcsolat

Keressen bizalommal elérhetőségeim valamelyikén

farkas.dalma.gyt@gmail.com

+36 30/970-7963

Bejelentkezés 14 és 19 óra között