Dr. Szabó Ildikó

Egyéni jóga

Életmód tanácsadás

Sportorvosként és háziorvosként is dolgozom már több, mint 25 éve. Ez idő alatt én is többféle sportot kipróbáltam. Sokat segítettek a szellemi munka és a számítógép előtti görnyedés után testileg-lelkileg feltöltődni és ellazulni. Az évek alatt egyre nagyobb hangsúlyt kapott életemben a holisztikus szemlélet, valamint az egészséges életmód mellett egyre fontosabbá vált számomra a testi tudatosság és az elme lecsendesítése.

Ennek eredményeképpen 2015-ben jelentkeztem jóga oktatói tanfolyamra, melyet a Baraka Jóga Iskola nemzetközileg is elismert vezetője, Gyuró Éva tartott. A képzés rendkívül magas színvonalú, az Indiai székhelyű WYA (World Yoga Alliance, Nemzetközi Jóga Szövetség által minősített képzés).

Az alapképzést hamarosan újabb követte, így folyamatos fejlődésben lehetett részem. 2016 óta tartok csoportos és egyéni jóga órákat. Még abban az évben lehetőségem volt több mint egy hónapot önkéntesként Costa Ricán dolgozni, mint jóga oktató. Fantasztikus élmény volt megtapasztalni az ember és a természet harmóniáját abban a környezetben.

Dr Szabó ildikó

A jóga minél szélesebb körben való megismertetése azóta is az életem része. Hatalmas örömmel tölt el a velem tartók lelkesedése és boldogsága, amikor látom, amint ráébrednek arra, hogy milyen nagyra is tudja bővíteni a szűknek megélt határainkat egy új tanulási folyamat. Megtapasztaljuk a nyugalmat és a békét. Megtanuljuk megélni a jelent, miközben visszaszerezzük testünk hajlékonyságát és rugalmasságát. Semmihez nem hasonlítható az az érzés, amikor a foglalkozásokon részt vevők megújult fiatalsággal és önbizalommal vágnak neki az órák után a mindennapoknak, amelyek a jóga által kiváltott változásoknak köszönhetően, talán már szebb és változatosabb színekben is tündökölnek.

Életmód tanácsadó és terapeuta képesítést 2020-ban szereztem, melyet az Állami Egészségégügyi Ellátó Központ által szervezett vizsga zárt. Tagja vagyok a Magyar Életmód Orvostani társaságnak is, melynek célja, hogy az életmóddal összefüggő betegségek kiváltó okaira fókuszálva az életmóddal összefüggő betegségeket megelőzze, gyógyítsa vagy lassítsa a progressziót. Közismert, hogy az egészségi állapotunkat hihetetlen nagy mértékben befolyásolja az életmódunk. Sokan egyre nagyobb figyelmet fordítanak tudatosan erre, már akkor is, amikor még a megelőzésről van szó. Ennek rendkívül nagy a jelentősége! Az életmód váltás akkor is nélkülözhetetlen, amikor valaki az egészségének visszaszerzését tűzi ki célul maga elé.

A Nemzetközi Életmód Orvostani társaság 6 alappillérre helyezi a hangsúlyt, a kliens aktív közreműködésével. Ezek a helyes táplálkozás, a mozgás, az alvás, a stresszkezelés, a függőségek feladása és a társas kapcsolatok.

Az életmódváltás komplex tevékenység. Csak akkor vezethet eredményre, ha a fentieket egyidejűleg érinti és szükség esetén kiegészíthetők gyógyszeres kezeléssel és más gyógyító eljárásokkal.

Az életmód orvostan része a szűrés, a tanácsadás, és az életmódváltás kivitelezésének segítése.

Egy próbát mindenképpen megér, maximum felesleges kilókat veszíthetünk vele és amit nyerünk az egy sokkal aktívabb, boldogabb és teljesebb élet.

A rá vonatkozó jogszabály fontos bekezdése a következőt tartalmazza: Az életmód-tanácsadó élmény centrikus módszeregyüttes alkalmazásával segít a klienseinek életmódjuk átalakításában – a civilizációs betegségek, testi-lelki ártalmak csökkentése vagy kiküszöbölése, egészségük megőrzése vagy helyreállítása érdekében.

Árjegyzék

Konzultáció (40 perc)

14.000 .- Ft

Kapcsolat

Keressen bizalommal elérhetőségeim valamelyikén

info@rosanaturalmed.hu

+36 30 094 5304