Életmód tanácsadás és terápia

Az egészség összetett dolog

Az egészség egy olyan egyensúlyi állapot, melynek a fenntartása nem megy spontán, tudatos döntések sorozatát igényli. Az egészség fogalma az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, ma már sokkal inkább funkcionális, mint anatómiai állapot.

A mindennapi élethez szükséges erőforrás, eszköz az értelmes élet megvalósulásához. Egészségmegőrző és egészségfejlesztő tevékenységek sokasága áll rendelkezésünkre ennek megvalósításához. A jelen korunk végtelen információ áradata néha nem segíti, hanem inkább elbizonytalanítja az embert, hogy hogyan is kezdjen neki, ha egészségesebb életmódot szeretne folytatni, így aktívan tenni a saját egészségmegőrzése vagy éppen helyreállítása céljából. Ebben tudunk segíteni!

Az életmód tanácsadó és terapeuta célja, hogy élmény-centrikus módszerek alkalmazásával segítse a klienst azoknak a döntéseknek a meghozatalában, amelyek el tudják indítani az egyénre szabott, helyes úton.

Ezek általában nagyon könnyen kivitelezhető, apró lépések sokaságából állnak, de segítséget tudunk nyújtani a gyökeres életmódváltásban is.

Nem mindenki által ismert tény, hogy az egészséget 62%-ban az életmód és a környezeti hatások befolyásolják. Ezeket saját magunk tudjuk befolyásolni!

Az egészséges életmód elemeit a Nemzetközi Életmód Orvostani Társaság fogalmazta meg, melyek a következők:

R

Táplálkozás

R

Mozgás

R

Alvás

R

Társas kapcsolatok

R

Stressz kezelés

R

Függőségek feladása

Együtt sikerülni fog!

Hogyan is zajlik ez a tanácsadás és terápia?

Az anamnézis felvétele és az orvosi dokumentumok megbeszélése után, a klienssel együtt megfogalmazzuk az elérni kívánt célt, megbeszéljük a terápiás tervet és kidolgozunk minden apró lépést közösen, hogy végig tudjuk vinni együtt a megtervezett utat. A végcél egy sokkal egészségesebb életmód, az életerő és a lelki egyensúly visszanyerése, vagy megőrzése.

Több mint 25 éve dolgozom orvosként. Háziorvosi és sportorvosi munkám során megtapasztaltam, hogy a gyógyszeres kezelés nem minden esetben hozza meg az elvárt eredményt, ehhez a kliens aktív közreműködése is szükséges. Nagyon sokan szeretnének önmagukért többet tenni. Ehhez nekem is többet és mást is kellett tanulnom a klasszikus orvosi képzésen kívül. Először Hatha jógaoktató képzést szereztem, melyet több mint 5 éve folyamatosan végzek is. Mivel szerettem volna bővíteni a tudástáramat így Életmód tanácsadó és terapeuta képzéseken vettem részt, majd sikeres vizsgát tettem az Állami Egészségügyi Ellátó Központban. Tagja vagyok a Magyar Életmód Orvostani Társaságnak is.

A Rosa Natural Med Központ mottója „Segítség az egészségben”.

Kollégánk

Dr. Szabó ildikó
+
Dr. Szabó Ildikó

Egyéni jóga, Életmód tanácsadás